fbpx

Aflivning af dyr i værdige omgivelser

Det sidste farvel – om aflivning af hund og kat

Desværre skal vi alle sige farvel en dag, og en dag skal vi også træffe den beslutning om, at sige farvel til vores elskede kæledyr. Vi forstår hvor svært det kan være at vide, om det er den rigtige beslutning.
Derfor står vi her på Nørrebro Dyreklinik altid til rådighed, hvis du har brug for nogle at snakke med om det.

Desværre skal vi alle sige farvel en dag, og før eller siden skal vi også træffe den beslutning om, at sige endeligt farvel til vores elskede kæledyr. Vi forstår hvor svært det er at vide, om det er den rette beslutning.
Derfor står vi her på Nørrebro Dyreklinik altid til rådighed, hvis du har brug for at snakke om det.

Vi finder sammen en tid

Hvis du beslutter dig for, at tiden er inde, vil vi gøre alt for at hjælpe dig. Du kan ringe til til klinikken, for at få en tid. Her ligger vi ekstra tid af, så du kan have tiden til et ordentligt farvel.

Mange har tidligere undskyldt for deres mange følelser, hvilket absolut aldrig er nødvendigt. Vi forstår her på Nørrebro Dyreklinik, hvordan det føles at sige farvel, og derfor giver vi altid plads til at behandle dine følelser, som du har brug for det.

Langt de fleste af vores aflivninger foregår på klinikken, men vores dyrlæger har i mange tilfælde også mulighed for at besøge jer i hjemmet med de kendte omgivelser. Da alt dette tager længer tid for dyrlægen, koster det også ekstra, at få dyrlægen på besøg i hjemmet.

Hvad vil der så ske?

Uanset om det er på klinikken eller derhjemme, foregår vores aflivning altid på samme måde.

Først hilser vi på dig og dit kæledyr, og snakker sammen om, hvordan processen kommer til at foregå, samt hvad du som ejer ønsker, at der sker med kæledyret bagefter.

Derefter bedøves kæledyret, så det ikke mærker en eneste ting, når vi langsomt lader det sove ind med et stik.

Mens dit kæledyr sover ind, tilbyder vi at forlade lokalet, så i kan få en sidste stund sammen.

Til sidst lytter dyrlægen efter hjerterytmen med et stetoskop, og bekræfter at kæledyret er sovet ind.

Uanset om du ønsker at være alene, vente i ventelokalet eller forlade klinikken under aflivningen, så gør vi alt for at opfylde dine ønsker.

Vi respekterer altid dit valg, og hvis du ønsker at forlade klinikken, skal vi nok snakke og hygge med dit kæledyr, indtil det går bort.

Skal børnene med?

Har du børn som ønsker at være med, er det vigtigt, at i sammen tager snakken om det der hjemme, hvor du som forældre fortæller, hvad der skal ske. Børn kan reagere meget forskelligt, og derfor er det en individuel beslutning, om du mener, at det er det rette at gøre.

Ønsker dine børn at være med? Så er det meget vigtigt, at i sammen tager en snak om det der hjemme, før i kommer ned på klinikken. Børn reagerer meget forskelligt på aflivninger, og derfor er det vigtigt for dem at vide, hvad der kommer til at ske.

Hvad sker der efter?

Vi oplever mange forskellige ønsker efter en aflivning, og vi vil selvfølgelig forsøge at opfylde dem alle sammen. Vi kan i samarbejde med Ada’s dyrekrematorium tilbyde dig en masse flotte måder, at få dit kæledyr tæt på dig igen. Samlet kan vi tilbyde mulighed for at få kæledyret med hjem, fælleskremering, urnekremering, kister eller kremering til smykker. Under kan du læse om de forskellige muligheder.

Få kæledyret med hjem

Det er altid en mulighed, at få dit kæledyr med hjem, efter at de er sovet ind. Hvis du selv ønsker at begrave kæledyret, er det her muligheden for dig.

Fælleskremmering:

Her kremeres flere dyr på samme tid i krematoriets forbrændingskammer, og asken bliver derfor ikke anvendt yderligere. Dette skal vi selvfølgelig nok påtage os at sørge for, at du kan forlade klinikken, imens vi tager os godt, af din gamle ven.

Urnekremmering:

Kunne du også tænke dig, at få dit kæledyr med tilbage til hjemmet? Så er urnekremeringen en god mulighed for dig, hvor Ada’s dyrekrematorium kan kremere kæledyret, og levere det tilbage i en smuk urne, som enten kan sættes i jorden eller beholdes fremme i hjemmet.

Kister

Hvis du selv ønsker at begrave dit kæledyr, kan vi også sørge for en hvid pap-kiste, som man kan få kæledyret med hjem i.

Aske-smykker:

Ada’s dyrekrematorium har sin egen smykkedesigner, som er specialist i, at lave smukke smykker fra dit kæledyrs aske. Asken placeres her indkapslet i en perle, som kan laves til halskæder, armbånd eller øreringe, i en masse spændende farver.

Da alle smykkerne er håndlavede, for at skabe det unikke udtryk, findes der ikke to ens smykker fra Ada’s dyrekrematorium. Derfor modtager du med smykket også et ægteheds-certifikat, som kan garantere dig, at smykket er lavet af asken fra dit kæledyr.