fbpx

Pasudstedelse – Rejse med kæledyr

Pasudstedelse

Skal I på ferie?

Lækkert!

De fleste lande i EU har deres egne regler angående indrejsende dyr, og derfor er det vigtigt, at du selv læser op på landets regler, når du alligevel bestiller flybilletterne.

Hvert år møder vi mange kæledyrsejere, som er vildt sent ude før deres rejse, og derfor kommer bagud med vaccinationer og pas, hvilket betyder, at deres kæledyr ikke kan komme med på ferien. Du kan her læse om, hvad du skal have styr på, før du pakker kufferten.

Få passet i orden!

Ligesom med mennesker, skal dyr have et pas, når de skal rejse. I passet kan grænsekontrollen lære mere om vaccinationer, ormekure og meget mere, og på den måde godkende dyret til indrejse. Her på Jagtvejens Dyreklinik tilbyder vi vores ”paspakke”, som er et godt tilbud, til dig der skal rejse med dit kæledyr. I pakken inkluderes der vaccinationer, sundhedseftersyn, eftertjek af mikrochip samt pasudstedelse. Alt sammen til en rigtig god pris!

Vores 6 bedste rejseregler

Vi har snart rådgivet rigtig mange i rejse med kæledyr, og nu har vi samlet vores bedste i en liste her, så du kan få glæde af dem også. Vi anbefaler altid, at du selv tjekker op på landets regler, men måske kan de her danne dig et overblik over, hvor du skal begynde.

  • Dit kæledyr skal have et gyldigt EU-pas. (Nyt pas-format efter 29.12.2014)
  • Dit kæledyr skal være korrekt chip-mærket.
  • Flere lande kræver, at dit kæledyr har fået en sundhedsundersøgelse og/eller en ormekur hos dyrlægen.
  • Dit kæledyr skal have en gyldig rabiesvaccine , som skal være givet mindst 21 dage før afrejse.
  • Dit kæledyrs rejse skal altid være betinget af ejerens rejse.
  • Tjek altid op på landets egne regler, som du bør kunne finde her .

Ormekur inden rejsen:

Skal du ud at rejse, skal din hund til nogle lande have en såkaldt forebyggende ormebehandling. Du kan bestille en tid til dette – eller benytte dig af vores drop-in service, hvor du blot kommer forbi inden for åbningstiden. Du skal dog være opmærksom på, at dyrlægen kan være i gang med f.eks. at operere eller være på hjemmebesøg, så der kan forekomme ventetid.

En tur til Sydeuropa?

Hvis du planlægger at rejse en tur til Sydeuropa med din hund, skal du være særligt opmærksom på Sandfluen, som kan bære på parasitten Leishmania. Denne parasit kan gøre hunde alvorligt syge, og svække dens immunforsvar.

Den bedste måde at undgå sandfluens stik på, er at bruge sandflue-afvisende midler, der kan smøres på hunden. Dette kan minimere chancen for, at din hund bliver stukket, og på den måde undgå at blive smittet med Leishmania. Vi forslår at tage brug af produktet Bayvantic, som kan købes i håndkøb på apoteket.

Husk dog på, at Bayvantic kan ikke tåles af katte, og kan give udslæt på nogle typer af hunde. Hvis du har spørgsmål til dette, så ring endelig til os, så vi kan hjælpe!